Niet iedereen spreekt Grieks, maar u wilt misschien wel nader kennis maken met het Griekse leven, de cultuur en de natuur.
Wij zijn daarom graag uw aanspreekpunt voor informatie, tips of hulp.
Behalve Nederlands en Grieks, spreken wij ook Engels en Duits.

Op aanvraag organiseren wij voor u activiteiten of andere zaken, waarvan onderstaand een aantal voorbeelden. Maar heeft u zelf ideeën of speciale wensen, neem gerust contact met ons op. Wij zullen de mogelijkheden dan bekijken.


Hoe kom ik op Thassos?
Thassos is op verschillende manieren te bereiken, maar je moet altijd met de ferry overvaren, want het eiland heeft geen eigen vliegveld.
AMSTERDAM - KAVALA
Gedurende het zomerseizoen (mei t/m september) gaat er wekelijks een charter van Amsterdam naar Kavala, meestal met een tussenstop. Je kunt deze boeken bij de reisbureaus of bijvoorbeeld rechtstreeks bij Sunweb.
DÜSSELDORF/KEULEN - KAVALA
Ook kun je vanaf Düsseldorf of Keulen naar Kavala vliegen. Dit is te boeken bij EuroWings.
Vaak is dit goedkoper dan vanaf Amsterdam, zelfs als je de benzine en het parkeergeld bij de ticket optelt.
AMSTERDAM/BRUSSEL/DÜSSELDORF/KEULEN - THESSALONIKI
Tenslotte is het nog mogelijk om naar Thessaloniki uit te wijken. Er is dan keuze uit vele maatschappijen (bijvoorbeeld RyanAir, EasyJet, Transavia of Aegean).
Je moet dan in Griekenland nog zo'n 2 uur rijden naar de ferry. Op zich een mooie rit en makkelijk te doen over de nieuwe snelweg.
Je kunt dat doen met de bus of de taxi of van tevoren, bijvoorbeeld bij Potos CaRental, een auto reserveren voor een schappelijke prijs (voor de dagen van de heen- en de terugreis of voor de hele vakantie), die dan op de luchthaven klaar staat.
Vanaf luchthaven Megas Alexandros (Kavala) neem je een taxi naar de ferryboot in Keramoti. Daar koop je een kaartje en wacht tot de ferry vertrekt. In het zomerseizoen meestal om het (half) uur, daarbuiten om de anderhalf à twee uur. In zo'n 40 minuten vaar je over naar Limenas, de hoofdstad van Thassos. Daar neem je een taxi, die je in 40 minuten  naar Kalivia-Limenaria brengt. Of je regelt dat er een huurauto voor je klaar staat en rijdt zelf!

Vervoer van en naar de ferry

Op verzoek wachten wij u (tegen een redelijke vergoeding) op bij de ferry en brengen u naar uw vakantieverblijf. Mochten wij niet beschikbaar zijn, dan kunnen wij zorgen dat er een taxi voor u klaar staat bij de ferry.
Ook als u voor de hele vakantie een auto wilt huren, dan kunnen wij u daarbij behulpzaam zijn. De auto staat dan voor u klaar bij de haven, zodat u taxikosten bespaart. Natuurlijk krijgt u van ons dan een duidelijke routebeschrijving naar uw bestemming. Hetzelfde geldt uiteraard voor de terugreis.


Kathara Deftera
Oftewel Schone Maandag is het einde van de carnavalsperiode en het begin van de 40 dagen vasten voor Pasen.
Wij nemen u mee om deze uitbundige dag tussen de Grieken te vieren, met een traditionele lunch van schaal- en weekdieren en ouzo, de laatste carnavalsoptocht en natuurlijk Griekse muziek en dans.
Data:
2018 - 19 februari
2019 - 11 maart
2020 - 2 maart
2021 - 15 maart


Orthodox Pasen

Pasen wordt door de Grieken uitgebreid gevierd en is het belangrijkste kerkelijke feest. Op Goede Vrijdag vindt er processie plaats, zaterdagavond is er een mis waarna om 24.00 uur het Heilige Licht wordt doorgegeven. Daarna gaan de Grieken met de brandende kaarsen naar huis om (mayiritsa-soep) te eten. Het vasten is voorbij. Op zondag wordt er buiten gegrild, meestal een lammetje aan het spit.
Wij laten u hier graag aan deelnemen om zo uitgebreid met dit feest kennis te maken.
Data:
2018 - 8/9 april
2019 - 28/29 april
2020 - 19/20 april
2021 - 2/3 mei
Het Orthodoxe Pasen valt niet altijd op dezelfde datum als het Westerse Pasen!


Olijvenoogst
Vanaf half november worden op Thassos de olijven geplukt. Meestal zorgen de weergoden in deze tijd nog voor heerlijk zonnig weer!
Voor de Grieken met veel olijfbomen betekent dit weken zware arbeid. Maar de Grieken zouden de Grieken niet zijn, als ze ook hiervan niet het beste maakten.
Hele families trekken dagelijks naar hun olijfgaard om de olijven te verzamelen voor de heerlijke Thassos-olijfolie. Maar natuurlijk moet ook de inwendige mens worden verzorgd en dus wordt er tussen de middag op het land gegrild, gegeten en gedronken. Na het eten wordt er nog kort doorgewerkt, om vervolgens de olijven naar de fabriek te brengen.
Wilt u ook eens meehelpen bij de olijvenoogst en het proces volgen van boom tot olie, dan regelen wij dat voor u.
TOP